понеділок, 22 вересня 2014 р.

Movie inspiration: Прянощі і пристрасті [Hundred Foot Journey]


- З якої причини ви покинули Лондон?
- Їхні овочі не мають душі.

"Прянощі і пристрасті" - це історія про їжу і спогади, як стверджує рекламка. А також, це фільм, який пробуджує бажання бігти за салатом, тортиком чи якоюсь іншою нямкою. І ще, можливо, згадувати щось з дитинства - шкільні булочки і канапки, святковий пляцок чи млинці з яблуками...


Сюжет фільму простий, проте душевний. Історія - яскрава, мелодійна і трохи романтична. Фінал очікуваний і передбачуваний, проте це не робить історію гіршою ні краплі.


По сюжету у нас є родина індусів, яка перебралась у Францію і вирішила відкрити там ресторан національної кухні. Та ще й навпроти відомого і фешенебельного закладу "Плакуча верба", та ще й у маленькому селищі, де такі ресторани взагалі-то не особливо конкуретноспроможні. Природно, що власниця ресторану, стандартна французька мадам, котра любить все витончене, класичне і традиційне, новим сусідам не дуже рада. І намагається всіляко вставляти їм палиці в колеса, поки індуси готуються до відкриття та водночас вивчають особливості життя в новому для них місці... Проте від дрібних взаємних пакостей ніхто особливо не страждає - крім мера містечка, котрому доводиться рестораторів - вишукану мадам і гоноговорого батька сімейства -  між собою постійно мирити. Проте згодом і неприязнь між ними переростає у своєрідну дружбу, а потім, а потім...


До слова, крім мадам Малорі та батька-індуса, в нас в наявності ще є молодий кухар Хасан, який шикарно готує своє національне і на льоту вивчає французьку класику. І молода кухарка з "Плакучої верби", яка мітить на місце тамтешнього шеф-кухаря. І природно, що між цими двома дуууже гарно спалахує пристрасть поміж приготуванням соусу бешамель та голубів з трюфелями. Але, оскільки вони обоє - конкуренти, то на шляху до щастя ще й кар'єрні питання. Проте ми з вами, дорогі глядачі, вже знаємо, як такі теплі і душевні фільми закінчуються, хіба ні? Отож, так. Все йде своїм шляхом, Хасан досягає неймовірних висот в кулінарному мистецтві, на нього молиться вся паризька еліта, але найкраще, як завжди, вдома, де і родина, і мамині спеції, і любовні пристрасті, звичайно теж)



Увага! Під час перегляду рекомендовано мати під рукою як мінімум шматочок тортика)


А на фото вище - саме ті легендарні п'ять соусів, які є основою класичної французької кухні.

12 коментарів:

  1. Смотрела фильм)) Мне понравился) С едой его смотреть одно удовольствие))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Даа! А я вот в кино смотрела - не досталось мне вкусняшек((

      Видалити
  2. Спасибо за обзор! Давно в кино не была) Удачной недели!

    ВідповістиВидалити
  3. Я так понимаю, этот фильм для тех, кто хочет поправиться)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Нуу... можна обійтися шматочком "Наполеона"))

      Видалити
  4. ооо...дякую, дуже дякую за відгук...подивлюся цей фільм, а то нічого в останій час нормального знайти неможу, то перейшла на фільми з Адріано Челентано;)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Челентано - цілком гарна альтерантива сучасним фільмам)) "Приборкання норовливої" - мій фаворит!
      А я на днях пробувала переглянути трохи ретро-класики з Одрі, але зрозуміла, що "Сніданок з Тіффані" мені подобається, а все інше здається надто картонним чи що(

      Видалити
  5. Дякую за інформацію, візьму на замітку!

    ВідповістиВидалити
  6. интересно, уже хочется посмотреть, я в последнее время отстала от фильмов, нужно догонять, кино просто обожаю)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, цей фільм дуже приємний і для настрою)

      Видалити